ΔΑΚ-ELTA-COURIER
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ
ΕΣΣΕ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πυρά» Νίκου Παππά εναντίον των διοικήσεων ΕΛΤΑ και ΔΕΗ
βουλη

Ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών απέδωσε στις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και της ΔΕΗ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής.

«Εδώ θα είμαι απολύτως καθαρός, θα έπρεπε οι διοικήσεις, πάρα πολύ γρήγορα, να επιδείξουν αντανακλαστικά, ούτως ώστε κανένας πολίτης να μην ταλαιπωρηθεί για καμία απολύτως μέρα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι επιλύθηκε το πρόβλημα που ανέκυψε στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ, από την καθυστέρηση απόδοσης χρημάτων της ΔΕΗ, από τα ΕΛΤΑ.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει επιλυθεί, διότι επικοινώνησαν οι δύο εταιρείες και το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους είναι στα χέρια της ΔΕΗ», σχολίασε ο κ. Παππάς, ο οποίος – σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές – έχει δυσαρεστηθεί από την έκταση που έλαβε το ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ αποδίδουν τεράστιες ευθύνες στις τελευταίες κυβερνήσεις για την «γιγάντωση» των οφειλών του ελληνικού δημοσίου στον Οργανισμό.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ΕΛΤΑ και ΔΕΗ ανήκουν στο υπερΤαμείο, το οποίο ακούγεται ότι έδωσε – κι αυτό με τη σειρά του – εντολή να λυθεί το πρόβλημα, πριν οι δυο εταιρείες… προσέλθουν για να παρουσιάσουν εκτενώς τα business plan τους.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία και επιβάρυνση που υπέστησαν καταναλωτές οποίοι, αν και είχαν εξοφλήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω των ΕΛΤΑ, τα ποσά καθυστέρησαν να αποδοθούν.

Με πληροφορίες από metaforespress.gr