ΔΑΚ-ELTA-COURIER
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΗ ΔΙΑΚΗΡYΞΗ
ΕΣΣΕ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να δούμε τη φάκα πίσω από το τυρί
11 Μαρτίου 2018 
φακα

Γι άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ έρχονται αντιμέτωποι με μπαράζ δημοσιεύσεων από τα κανάλια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό χώρο μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης της εταιρίας σχετικά με αυξήσεις που πρόκειται να δοθούν στους εργαζόμενους.

Η διοίκηση της εταιρίας  εξάγγειλε πρόσφατα μεγάλες αυξήσεις αλλά παράλληλα και την αλλαγή του κανονισμού εργασίας όπου συγχωνεύεται μαζί με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι αυξήσεις αυτές  κρύβονται πίσω από μία λέξη η όποια ονομάζεται μεσοσταθμίκα.  Ο όρος αυτός ερμηνεύει τις τυχόν αυξήσει όπως επιθυμεί η κάθε διοίκηση δίνοντας σε λίγους και αρεστούς σοβαρές αυξήσεις αλλά στην πλειοψηφία των εργαζομένων ελάχιστες μέσο του κανονισμού εργασίας που θέλει να εφαρμόσει. Επίσης αν μία Διοίκηση  θέλει να τιμωρήσει κάποιον εργαζόμενο και τον υποβαθμίσει όπως έκανε τον  τελευταίο χρόνο  η σημερινή Διοίκηση,  με αρκετούς εργαζόμενους τότε όχι αυξήσεις δεν θα δει με τον νέο κανονισμό αλλά θα  τον περιμένουν  μεγάλες μειώσεις.

Δυστυχώς η  Διοίκηση έχει ως στόχο την παραπλάνηση των εργαζομένων  και την δημιουργία εντυπώσεων μέσω του νέου κανονισμού παρουσιάζοντας έναν κανονισμό  που φαίνεται να έχει  έρθει από κάποια ιδιωτική εταιρεία,  απομακρύνοντας  κάθε στοιχείο δημοσίου χαρακτήρα των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, μειώνοντας οικογενειακά επιδόματα όπως αλώστε έκανε η σημερινή κυβέρνηση με τα επιδόματα των τριτέκνων, καταργεί κάθε μορφή επιδόματος  τα όποια τα συγχωνεύει  στον βασικό μισθό  και δίνοντας μεγάλες αυξήσεις αν έχεις μία θέση ευθύνης, ορίζοντας όμως στοχοθεσία που πολύ δύσκολά θα πετύχει ο κάθε εργαζόμενος.  Άραγε πόσες είναι οι θέσεις ευθύνης και πόσες από αυτές κατέχει το μόνιμο προσωπικό που εργάζεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία; Γιατί κάθε κυβέρνηση φέρνει του δικούς της καλοπληρωμένους ειδικούς συνεργάτες που θα πρέπει οι μόνιμοι υπάλληλοι  κάθε φορά να τους εξηγήσουν την λειτουργία της εταιρείας και όταν καταλάβουν πώς λειτούργει η εταιρεία τότε θα φύγουν  γιατί  θα έχει αλλάξει η διοίκηση λόγω ανασχηματισμού ή η  κυβέρνηση λόγω εκλογών.

Πιστεύουμε ότι πειραματίζονται στην πλάτη 150 εργαζομένων για να δοκιμάσουν ένα νέο μοντέλο κανονισμού  όχι για τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ αλλά για μεγαλύτερες ΔΕΚΟ  που  μπήκαν πρόσφατα στο υπερταμείο με σκοπό την πώληση και την απομάκρυνση από τον δημόσιο τομέα.

Ευθύνη για την σημερινή κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι του συλλόγου των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ  που δεν μπορούν εδώ και ενάμισι χρόνο να φτιάξουν ένα πενταμελές προεδρείο προκειμένου να αγωνιστεί με μία φωνή ενάντια στις λανθασμένες επιλογές της Διοίκησης. Δυστυχώς δεν αγωνίζονται για το όφελος των εργαζομένων αλλά για το πως θα βολέψουν τα δικά τους παιδία και γιατί βολευτήκαν τα παιδία των άλλων.

Δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι  και να συζητήσουν για τα προβλήματα μεταξύ τους αλλά ούτε με τη Διοίκηση της εταιρείας.

Όλα αυτά τα χρόνια που διοικούσαν τον Σύλλογο των εργαζομένων φρόντιζαν ποιες θέσεις θα πάρουν  αυτοί και όσοι τους στήριζαν. Το ίδιο  θέλουν και τώρα αλλά μάλλον με την σημερινή Διοίκηση δεν τους γίνεται το χατίρι. Δεν προσπάθησαν ποτέ να κατοχυρώσουν  μόνιμα αλλά και νόμιμα  την θέση που υπηρετούσαν οι εργαζόμενοι. Δεν έκαναν καμία κίνηση για να μεταταχθούν εργαζόμενοι που δούλευαν ως εσωτερικοί σε υπάλληλους  εσωτερικής εκμετάλλευσης. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η σημερινή  Διοίκηση και έστειλε εργαζόμενους με πολλά χρόνια  προϋπηρεσία από  θέση διακινητή ή επόπτη ή ταξινόμου στην θέση που εργαζόταν πριν από δώδεκα χρόνια,  στην θέση του διανομέα. Ευθύνη για αυτή την συμπεριφορά  δεν έχει μόνο η σημερινή Διοίκηση αλλά και όσοι ήταν εκλεγμένοι τα προηγούμενα χρόνια που οι περισσότεροι  είχαν ως στόχο ποια θέση ευθύνης  θα πάρουν.

Ως Δυναμική Ανανεωτική Κίνηση Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ  προτείνουμε στη Διοίκηση να διαχωρίσει τον κανονισμό εργασίας από την Συλλογική Σύμβαση και να δώσει 5% αύξηση σε όλους τους εργαζομένους.

Στους εκλεγμένους του συλλόγου προτείνουμε να φτιάξουν επιτέλους ένα προεδρείο  που να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εργαζομένων και να καθίσουν με τη Διοίκηση να συζητήσουν για ένα κανονισμό στο πλαίσιο μίας Δημόσιας επιχείρησης  που θέλει να σταθεί μπροστά στον ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα αξιολογώντας το μόνιμό  προσωπικό  βάσει εργασιακής εμπειρίας αλλά και τυπικών προσόντων και εξασφαλίζοντας εργασιακά δικαιώματα που δεν έχουν εξασφαλιστεί εδώ και πολλά χρόνια.